A kárpittisztítás lehetősége

A kárpittisztítás a háziasszonyok rémálma, hiszen nem egyszerű egy olyan eszközt találni, amivel könnyen ki lehet tisztítani minden kárpitot. A kárpittisztítás problémája, hogy nagyon nehéz az évek alatt felgyülemlett port és piszkot kitakarítani, pedig erre nagy szükség van, hiszen így léphetünk fel csak a különféle allergiák és megbetegedések ellen. Nézzük, hogy milyen megoldások vannak a kárpit tisztítására.

A kárpittisztítás történhet házilag – általában, jobb híján ezt a módszert választják a háziasszonyok. Ilyenkor a szokásos porszívó mellé becsatlakozik még valamilyen tisztítószer, esetleg szőnyegtisztító, amit vizes ronggyal a szőnyegbe, vagy az autókárpitba, esetleg a bútorkárpitba dörzsölnek, majd tiszta ronggyal újra áttörlik és újra kiporszívózzák a tisztított felületet. Ez egyrészt nem távolítja el a rendesen a port, másrészt nem tudjuk tökéletesen a vegyszert sem eltávolítani a kárpitból, ami elég káros az egészségre nézve. Harmadrészt ez a munka rendkívül időigényes és nagyon fárasztó is.

A kárpittisztítás másik módszere egy igazi takarítógéppel történhet, amivel gyorsan és könnyen, szinte minden megerőltetés nélkül lehet tisztává varázsolni minden kárpitot a lakásban. A takarítógép előnye, hogy nagy teljesítményű és nem csak felszívja a port, de fertőtlenít is, de el is távolít minden fertőtlenítőszert is a kárpitból. A kárpittisztítás a takarítógéppel már nem tart órákig, hiszen itt egyszer kell végigporszívózni a kárpitot.

Sokan azzal érvelnek, hogy mégis honnan szerezzenek takarítógépet. Mivel már van lehetőség a takarítógép bérlésére, így tényleg mindenkinél tökéletesen tiszta lehet minden kárpit. Kérjen takarítógépet egy napra vagy egy hétvégére, és lássa meg, hogy mennyire egyszerű és részletes is ezzel a házimunka.