A kárpittisztító használatának előnyei

Több háziasszony felismerte már a kárpittisztító gép használatának előnyeit – ez természetesen csak akkor lehetséges azonban, ha egyszer kibérel egy gépet, kipróbálja, és elmondja a véleményét.

A kárpittisztító gép előnye, hogy sokkal részletesebb lehet a takarítás, mint egy egyszerű porszívóval, hiszen az egyszerű porszívók maximum annyit tudnak, hogy a felszíni port felszívják. Ez a módszer megfelelő lehet azokban a házakban, ahol például valamilyen fa padló – parketta vagy hajópadló – van, hiszen ott tényleg elég a porszívó és aztán a feltörlés, eltávolítható így minden por a padlóról, bár mondjuk a bútorkárpit és az autókárpit, a matracok még mindig kérdésesek maradnak. A kárpittisztító gép tulajdonképpen úgy működik, mint a porszívó és a felmosó – csak ez a szőnyegben és az ágyon alkalmazva – vagyis ugyanaz lesz az eredménye, de mégis sokkal jobb, hiszen sokkal gyorsabban elérhető a kívánt tisztaság, mert csak egy gép működéséről és használatáról van szó, ami egyszerre végez el két feladatot: tisztít és fertőtlenít.

A kárpittisztító használatának másik előnye, hogy nem csak a szőnyegen alkalmazható a berendezés, hanem a matracokon is, a bútorkárpit is tisztítható vele és még az autókárpit is. Kitisztította bármikor is az autóját? Az autó belsejének a tisztítása elég drága, így sokan ezt a szolgáltatást kihagyják, a kárpittisztító eszközzel pedig ezt könnyen, otthon is el lehet végezni. A matracok tisztítása is igen előnyös, olyan betegségektől lehet így teljes mértékben és véglegesen megszabadulni, amelyekre nem is gondolnánk – száraz köhögés, allergiás reakciók, fulladás, tüsszögés stb. A por eltávolításával az immunrendszer, a szervezet ellenálló képessége is erősödik, ami szintén nagyon fontos, ha teljesen egészséges életet szeretnénk élni.