A legegyszerűbb házi praktika a kárpittisztítás ecettel

A kárpittisztítás nem egyszerű feladat, tudja ezt minden háziasszony. Ennek oka, hogy a különféle kárpitok, mint például az autókárpit, a szőnyeg és az ülőgarnitúra állandóan igénybe vannak véve, és nem egy megvigyázó módon történik ez. Az autó belső tisztaságára talán egyértelmű, hogy nem úgy vigyázunk, mint az otthon tisztaságára, de sokszor megesik, hogy a lakásba is kénytelenek vagyunk cipővel beszaladni, hogy egyáltalán nem figyelünk oda, hogy milyen ruhában ülünk a kanapéra stb. – ez pedig mind a piszkos kárpithoz vezet.

A másik ok, hogy a kárpit soha nem tökéletesen tiszta, hogy az időigényesség miatt a heti takarításba már általában nem tartozik bele, emiatt pedig, mivel csak mondjuk havonta, vagy félévente jutnak oda a hölgyek, hogy kitisztítsák a kárpitot, természetes, hogy az egyszerű házi megoldásokkal nem lehet olyan tiszta, mint új korában.

A kárpittisztítás ecettel lehet az egyik megoldás, amely a házi praktikák közül a legolcsóbb és legegyszerűbben kivitelezhető. A kárpittisztítás ecettel egy jó módszer arra, hogy akár 2-3 hetente rendbe tegye a kárpitot, megőrizze annak tisztaságát és esztétikáját. A kárpittisztítás ecettel megszabadít a felesleges szennyeződésektől. A recept két evőkanál só ecetben feloldva, amelyet a kárpitba kell beledörzsölni a porszívózás előtt.

A másik kiváló módszer a különféle takarítógépek használata. Természetesen ez már egy kissé drágább megoldás, de talán félévente rá tud szánni Ön is egy kis összeget arra, hogy tökéletesen tisztává varázsolja a kárpitot.

A kárpittisztítás ecettel és takarítógéppel lehet a megoldás arra, hogy Ön tisztává varázsolja a kárpitot. Ezzel nem csak szebbé és kellemesebbé teszi otthonát, de segít a különféle kórokozóktól, baktériumoktól és a portól is megszabadulni, amelyek az egészségre károsak.