A nedves takarítógép előnyei

A száraz tisztítási technológia a szennyeződések eltüntetésének bizonyos százalékában hatásosnak bizonyul, ám vannak olyan makacs lerakódások, olyan foltok, melyeket a nedves takarítógép nyújtotta előnyök kihasználásával érdemes semlegesíteni. A mélytisztítás során nagyon meghatározó az alkalmazott vegyszerek minősége, és természetesen maga, a tisztítási technika milyensége. A nedves takarítógép gyors megoldást kínál, ezekre az esetekre. Hogy miben rejlik a technológia lelke? Épp a nedvességben, illetve annak maximális kihasználásában. A nedves takarítógép ugyanis egyedülálló rendszerének köszönhetően a kezelt felület (például szőnyeg, kárpit) részecskéi közé juttatja a nedvességgel, vízzel kevert vegyszereket, melyek elkezdhetik tisztító, fertőtlenítő munkájukat. Ezzel az eljárással lényegesen mélyebb rétegekig tudnak elhatolni a tisztítószerek, ami azt jelenti, hogy a tisztítás hatásfoka ugrásszerűen megnő.

A nedves takarítógép a különböző mikroorganizmusok, poratkák, egyéb kártékony kórokozók elszaporodása ellen kíméletlen megoldást nyújt, ami kíméletes a kezelt felülettel, de végzetes a kórokozókkal szemben. Ez lényeges, hiszen nem kell attól tartania, hogy esetleg az agresszív beavatkozásnak hála bármilyen kár keletkezik a tisztított felületben.

A nedves takarítógép tökéletessége épp abban rejlik, hogy hidrotechnológiájának hála kizárólag a szennyeződésekkel szemben agresszív, ám közben védi, óvja a textília részecskéit, azaz minőségét.

A nedves takarítógépnek köszönhetően a rendszeres takarítás pillanatos műveletté válik, melynek nyomán makulátlan tisztaság várja otthonában.