A szőnyeg tisztítás hatékony folyamata

Otthonunkban rendkívül fontos az, hogy a kárpitok szépek, ápoltak legyenek. Ehhez természetesen szükséges a heti takarítás, azonban évente legalább egyszer érdemes jól, alaposan kitisztítani a szőnyegeinket is, mivel a sima takarítás nem tűntet el minden szennyeződést belőlük. A szőnyeg tisztítás a leghatékonyabban egy tisztítógép segítségével megvalósítható, amely vizes oldatot használ fel a mélyebb rétegekben felgyülemlett szennyeződések eltávolítására.

Ezek a gépek sokszor nagy nyomással üzemelnek, amire szükség is van. Nagyobb nyomással mélyebben hatol a szálak közé a tisztítófolyadék, ami jobb eredményhez vezet a szőnyeg tisztítás során. A takarítógépek szivattyúi általában 4 bar szivattyúnyomással működnek, azonban nálunk bérelhető ennél nagyobb teljesítményű gép is.

Szőnyeg és bútorkárpit tisztításánál a gépek többsége a tisztító oldatot mélyen beporlasztja a szőnyeg szálai közé, ahol az feloldja és kimossa a szennyeződéseket. Ez a módszer rendkívül hatékony és ez teszi tisztítógépeinket oly népszerűvé. A mi gépeinkkel a szőnyeg tisztítás könnyen és praktikusan kivitelezhető.

A megfelelő eredményhez természetesen némi gyakorlat szükséges, mert könnyű a tisztítószert túladagolva eláztatni a szőnyeget, ami a ragasztott padlószőnyegeknél azért nem kifejezetten előnyös. Ezért azt ajánljuk, hogy elkerülendő lassan mozgatni a tisztítófejet, mert így könnyű eláztatni a szőnyeget, és nem szárad meg gyorsan a tisztított felület.

Ha fontos a tisztaság a háztartásban, akkor a szőnyeg tisztítás elengedhetetlen folyamat. Cégünktől bérelhetők minőségi tisztítógépek erre a célra.