A vizes porszívó és a takarítógépek közötti különbségek

A szőnyegtisztítás és a különféle kárpitok tisztítása soha senkinek nem volt egy leányálom, és sajnos egy egyszerű háztartásban, ahol nincs lehetőség egy komolyabb takarítógép beszerzésére, lehetőség, még ma sem az. Természetesen azok, akik jobb anyagi körülmények között élnek, és tudnak például egy olyan embert alkalmazni, aki helyettük el tudja végezni a takarítást, annak talán nem akkora probléma, de ez egy nagyon kis hányada az emberiségnek. (És persze a takarítás még ekkor sem könnyű.)

A különféle porszívók sajnos nem képesek teljes mértékben eltávolítani a szőnyegben és kárpitban lerakódott szennyeződéseket, ezért a fejlesztők elkezdtek olyan tisztító eszközöket és gépeket gyártani, amelyekkel megkönnyíthetik a háziasszonyok munkáját. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy mi a különbség ezek a takarítási eszközök között.

Nem ugyanaz például a vizes porszívó és a vizes takarítógép. A vizes porszívó inkább hasonlít a száraz porszívóhoz, ahhoz, ami szinte minden háztartásban megtalálható. A vizes porszívó lényege, hogy a száraz piszok és szennyeződés mellett képes felszívni a vizet is, tehát egyáltalán nem probléma, hogy ha kissé vizes vagy nedves a szőnyeg, akkor már lehet takarítani. Természetesen ügyelni kell arra, hogy ha nagyobb vizet szívunk fel, akkor ki kell venni a porzsákot, hogy az ne ázzon el. Egyébként ezek előnyös porszívók, hiszen nem csak felverik a port, hanem fel is szívják rendesen és magukban tartják.

A vizes takarítógép működése kissé más, ez azt jelenti, hogy itt a berendezés képes mosószeres vizet szórni a tisztítandó felületre, ami sokkal gyorsabb és mélyebb tisztítást eredményez, mint egy egyszerű porszívó.

Mivel már van lehetőség a takarítógép bérlésre, így már mindenki számára elérhető ez az előnyös takarítási megoldás, amellyel könnyebbé, gyorsabbá és egyszerűbbé válik a szennyeződések eltávolítása.