A vízszűrős porszívó előnyei

Manapság egyre többet hallani és olvasni a vízszűrős porszívó előnyeiről. Egyre többen, a tapasztalatokra alapozva ajánlják ezt a porzsák nélküli, vizes tartályos takarítóeszközt. Hihetünk nekik, hiszen kik tudnák jobban tőlünk ezt, mint a háziasszonyok, akik már szinte minden házi praktikát és szinte minden tisztítási lehetőséget kipróbáltak ahhoz, hogy a szőnyeget és a különféle kárpitokat tisztává varázsolják, és hogy megszüntessék a különféle allergén anyagok házban élését. 

A háziasszonyok első érve a vízszűrős porszívó mellett, hogy nem csupán eltávolítja a port és a szennyeződéseket, hanem nem is juttatja azokat vissza a levegőbe. A hagyományos porszívó legnagyobb problémája, hogy beszívja ugyan a port, de az könnyen ki is jön a gépből, tehát visszajut a levegőbe, ahonnan ugyanúgy a szőnyegbe és a bútorokra száll vissza. Sőt, ez a teljesen száraz technológia még jobban szárítja a levegőt, amely sok szervezet számára okoz kellemetlen tüneteket, allergiás reakciókat.

A vízszűrős porszívó ennek ellenére egy vizes technológiával dolgozik. Ez nem azt jelenti, hogy a tisztítandó felületet víz éri, hiszen az már egy harmadik technológia, hanem hogy a felszívott por egy vízzel teli tartályba kerül, amely helyről már nem jut vissza a levegőbe. A technológia lényege, hogy ez a porszívó nem tartalmaz porzsákot, hanem egy tartályt, amely vízzel van megtöltve.

A vízszűrős porszívót előszeretettel ajánlják azon családokba, ahol valaki asztmával vagy más porallergiával küzd, hiszen ezzel a technológiával segíthetnek az állapoton, mert a porszívóba szívott anyagok nem jut vissza a levegőbe, még akkor sem, amikor a tartályt ürítik.

Válassza ezt a technológiát, ha szeretné családtagjait vagy önmagát megóvni attól, hogy folyamatosan a port és a piszkot kelljen beszívnia. Ha eddig azért nem tudta rendesen kitakarítani a lakást, mert Ön az allergiás, akkor egyértelműen erre a termékre van szüksége.