A vízszűrős porszívó használata – kinek ajánlott?

Többféle takarítógépet ismerünk, amelyek lényege, hogy megkönnyítsék a takarítás menetét, és hogy ezekkel egy mélyebb tisztítás lehetőségét adják meg, de könnyebb módszerrel. A vízszűrős porszívó főleg azok számára ajánlott, akik valamilyen allergiában szenvednek, hiszen ennek elég nagy a megkötő képessége, így képes a felszívott port teljes mértékben a gépben tartani – tehát könnyen eltávolítható vele a por, amely teljes menyiségében a gépben marad.

A vízszűrős porszívó lényege, hogy nagyon gyorsan képes dolgozni, egészen nagy teljesítménnyel szívja fel a port a földről, és mivel ezt egy vízzel telített műanyag edénybe juttatja, így nincs is esély arra, hogy a por újra a levegőbe vagy a szőnyegbe jusson. A vízszűrős porszívó pontosan emiatt ajánlott főleg olyan családokba, ahol allergiával küzdő személy van, hiszen így a por szinte 100 százalékban eltávolítható a lakásból. Természetesen a legjobb megoldás az, ha a vízszűrős porszívó még egy pollenszűrővel is fel van szerelve, mert így lehet tökéletesen tiszta levegőt varázsolni az otthonba.

A vízszűrős porszívó nem olcsó berendezés, és sokak számára nem adatik meg, hogy bármennyire is szükségük lenne rá, hogy szerezzenek egy ilyet. A másik érv amellett, hogy nem szükséges mindenkinek ilyen porszívót vásárolni, hogy nem tudják teljes mértékben kihasználni a lehetőségeit, nem használják minden alkalommal, hiszen nincs rá minden alkalommal szükség. A vízszűrős porszívó bérlése a legjobb megoldás – így lehetősége van kipróbálni, majd eldönteni, hogy mennyire van erre szüksége. Ha például azt látja, hogy szükséges hetente/kéthetente egy ilyen berendezést bevetnie, akkor érdemes akár vásárolnia is egyet, de ha például elég csak pár havonta ez a mély takarítás, akkor akár a bérlés mellett is dönthet.