Érvek a rendszeres szőnyegtisztítás mellett

Furcsának tűnhet, hogy indokokat hozunk a rendszeres szőnyegtisztítás mellett, de tény, hogy a kárpitok ápolása nem tartozik a nagy népszerűségnek örvendő feladatok közé.

Az akut problémák orvoslása természetesen más elbírálás alá esik, hiszen a pecsétes szőnyeg azonnali beavatkozást igényel. A folt eltávolítása, ha időben lép viszonylag könnyedén kivitelezhető, de nyilván ez nagymértékben függ a paca forrásától is. Ám nem csak ilyen esetekben kell, hogy főszerephez jussanak a kefék, dörzsszivacsok, és tisztítószerek.

A szőnyegtisztítás azért elengedhetetlenül fontos, hogy rendszeres részét képezze otthoni takarítási „köreinek”, hiszen a kárpitok kiváló búvóhelyet biztosítanak a különböző kártékony anyagok számára. A poratkák méltán népszerűtlen népes családja például előszeretettel költözik be a szőnyeg mélyebb rostjai közé, ahol pazar körülményeket teremt magának a letelepedéshez, és a szaporodáshoz. A poratkák nem véletlenül örvendenek világra szóló ellenszenvnek, hiszen számos egészségügyi problémát okozhatnak, az őket belélegzők, s velük együtt élők számára.

Ön is pillanatok alatt ebbe a kelepcébe kerülhet, ha nem fordít elég, minőségi időt kárpitjainak alapos tisztítására. Az idő, és az alapos kivitelezés elengedhetetlen jellemzői a kifogástalan végeredménnyel járó szőnyegtisztításnak. Amennyiben minimum havonta rászánja magát arra, hogy lépjen, s ilyen módon is tegyen közvetlen környezete, és saját egészségéért, akkor nem kell a jövőben tartania  a szőnyegében megtelepedő láthatatlan betolakodóktól.

Egy kis odafigyeléssel, és energia rááldozásával kifogástalan higiéniai feltételeket teremthet otthonában.