Kárpit tisztítása a megfelelő eszközzel

A kárpit tisztítása nem egyszerű feladat és ezzel a problémával sokszor találkoznak is a háziasszonyok. Sajnos nagyon sokuknak eszébe sem jut, hogy kiporszívózzák például az ülőgarnitúrát, pedig ha belegondolunk, akkor a lakás levegőjében lévő legtöbb por onnan származik, mégis nagyon kevesen vannak azok, akik egy egyszerű takarításkor a kárpit tisztítására is gondolnának.

Amikor felhívják az emberek figyelmét arra, hogy tulajdonképpen ezek a legporosabb dolgok az élettérben, akkor eszmélnek rá ennek a problémának a létezésére, de egy hagyományos porszívó használatán kívül úgy érzik, mást nem nagyon tehetnek. Néhányan esetleg valamilyen házi praktikát próbálnak bevetni, mint például a vizes rongy használata, de sajnos ez sem bizonyul hosszú távon egy megfelelő megoldásnak.

A kárpit tisztítása valóban nem egy egyszerű feladat, hiszen a hagyományos porszívó – ahogyan a szőnyegből is – csak a felszíni port távolítja el, addig a kárpitból még jobban csak erre képes, hiszen ezeknek az anyaga mindig sokkal sűrűbb is, mint a szőnyegé. Természetesen egy jobb megoldásnak bizonyul a vizes rongy használata, de ha például ez vegyszeres vízzel történik, akkor már ott az esély, hogy a vegyszert nem tudjuk kellőképpen eltávolítani a kárpitból, vagy pedig ha nem várjuk meg, hogy teljesen megszáradjon az, akkor akár penészfoltok is létrejöhetnek, amely a különféle baktériumok táptalaja.

A kárpit tisztítása elsősorban egy arra megfelelő géppel lehetséges, amely gépet már nem muszáj Önnek megvásárolnia, elég, ha bizonyos időszakonként kibérli azt. Így a karbantartás és a tárolás sem az Ön feladata, Önnek csak ki kell takarítani a házat. A kárpit tisztításával nem csak tisztává varázsolódik a lakás, de a fertőtlenítést is el tudja érni, a megfelelő környezetet biztosítva így családjának és természetesen Önmagának.