Kárpit tisztító lehetőségek – otthoni praktikák vagy egy profi gép?

A kárpit tisztító lehetőségekkel kapcsolatban általában 2 dolog merül fel az emberekben. Az egyik, hogy a hagyományos, otthoni módszerekkel próbálkoznak, vagy hogy beszereznek valami hiperszuper, nagyon drága berendezést, ami vagy működni fog, vagy nem Van azonban egy harmadik lehetőség, amely a takarítógép kölcsönzés lehetősége. A három lehetőséget járjuk most körbe az előnyökkel és a hátrányokkal.

Az otthoni kárpit tisztító praktika általában azt jelenti, hogy kiporszívózzuk a kárpitot, aztán valamilyen vizes, esetleg vegyszeres vizes ronggyal sikáljuk, majd az egyszerű nedves ronggyal megpróbáljuk a vegyszert eltávolítani, esetleg újra porszívózzuk, és várjuk, hogy megszáradjon a víz raja, mielőtt visszaterítenénk rá a pokrócot stb. Talán egyértelmű, hogy ez egy nagyon hosszadalmas és fárasztó munka, illetve ott van az is, hogy nem megy ki rendesen a vegyszer a kárpitból, kikopik a színe a súrolástól, bepenészedik, ha nem szárad meg rendesen stb.

A kárpit tisztító gépek nagyon előnyösek, de megvásárolni egy ilyen nem éppen kifizetődő. Ezek a gépek ugyanis nagyon drágák, nagy helyet foglalnak és komolyabb karbantartást is igényelnek, tehát nem biztos, hogy megéri azt a sok pénzt, amit kiadna érte. Persze megkönnyítik a munkát, és jól tisztítanak, de nem biztos, hogy annyi pénzt megér.

A kárpit tisztító bérlése azonban igazán előnyös, hiszen ez azt jelenti, hogy kihasználhatjuk a kárpit tisztító gép előnyeit, de nem kell ráköltenünk azt a sok pénzt, illetve nem szükséges a tárolással és a karbantartással sem törődnünk, hiszen az a bérbeadó cég feladata. A kárpit tisztító berendezésnek így lehet élvezni az előnyeit, könnyen és gyorsan kitakaríthatunk vele minden kárpitot, mégsem kell a többi kellemetlenséggel foglalkozni.