Padlószőnyeg tisztítás a legegyszerűbben

A padlószőnyeg tisztítás nem egyszerű feladat. Bárhogyan is tekintjük, a szőnyeget soha nem lehet olyan tisztává varázsolni, mint amilyen az új korában volt. A szőnyeg ugyanis folyamatosan különféle piszkolódási lehetőségeknek van kitéve.

A szőnyeg elsősorban azért koszolódik ennyire, mert folyamatosan elérhető, úgymond mindig használatban van, soha nem tesszük el, nem tesszük félre, nem takarjuk le stb., tehát általában porosodik. A por hatásainak természetesen sok más bútordarab is ki van téve, például a szekrények, ülőgarnitúrák stb., de azokra találhat különféle tisztítási megoldásokat. A szekrényt például egyszerűen le lehet törölni, az ülőgarnitúrára lehet egy pokrócot, vagy más ágytakarót tenni, amivel máris megkönnyítette a takarítást, hiszen az ágytakarót ki lehet mosni. Nem ez a helyzet a szőnyeggel, amelynek tisztítása nem egyszerű feladat.

A padlószőnyeg tisztítás problémája általában abból adódik, hogy az egyszerű porszívó nem képes teljes mértékben eltávolítani a port és a különféle szennyeződéseket. A padlószőnyeg tisztítás fontos, hogy mélytisztítás legyen, hiszen csak így távolíthatóak el a különféle szennyeződések, a por stb. Ez a mélytisztítás történhet a házi praktikákkal, például ecettel, vagy egy vizes tisztítógéppel, esetleg egy takarítógéppel.

A padlószőnyeg tisztítás egyik legjobb módja, ha időnként kibérel egy tisztítógépet, amellyel el tudja végezni – fáradtság nélkül – a mélytisztítást. Ezek a gépek ugyanis nem csak tisztítanak, nem csak a port távolítják el, hanem fertőtlenítenek is, tehát megölik a baktériumokat és a mikroorganizmusokat, amelyek képesek allergiákat is okozni. A padlószőnyeg tisztítás takarítógéppel még jó illatot is varázsol a lakásba. Sőt, a takarítógéppel nem csak a padlószőnyeg tisztítása végezhető el, de használhatja a gépet minden kárpitra, még az autókárpitra is, és a matracokat is kitisztíthatja vele.