Profi ágy matrac tisztítás az egészségmegőrzés érdekében

Sajnos manapság egyre többen fordulnak orvoshoz valamilyen allergiás reakciókra, tünetekre panaszkodva. Az allergiák hátterében általában a por és a különféle baktériumok állnak. A legtöbben, amikor jelentkeznek az allergiás tünetek, például a száraz, nem múló köhögés, torok irritáció, vagy éppen a folyamatos tüsszögés, fejfájás, enyhe láz stb., akkor kitakarítják a házat, mondván, biztosan a por okozza ezeket a tüneteket. Az allergia azonban a tiszta lakás után sem múlik, és a tesztek is arra utalnak, hogy a por és esetleg különféle baktériumok okozzák a kellemetlen tüneteket. Ekkor kerülünk általában tanácstalan helyzetbe: ha tiszta a lakás, akkor miért nem enyhülnek a tünetek?

Sokan nem gondolnak bele abba, hogy a látható por eltávolításával még nem válik teljesen tisztává a ház. A látható, felületi por esetleg egy napra teszi kellemessé és kellőképpen élhetővé a környezetet, hiszen a matracokban, a különféle kárpitokban megbújó por nagyon hamar a levegőbe jut, és újra lerakódik a látható környezetbe. De elég csak arra gondolnunk, hogy az ágy matrac tisztítás mennyi időközönként történik meg, esetleg volt-e már arra példa, hogy az ágy matracot kitakarítottuk volna.

Ahhoz, hogy az allergiás reakciókat megszüntessük nem elég a felszíni port eltávolítani, hanem nagyon fontos a kárpitok legmélyéből is eltüntetni azt. Elsőként az ágy matrac tisztítás ajánlott, majd a bútorok, és a szőnyegek mélytisztítása, akár szakember segítségével, akár egy kibérelt takarítógép segítségével. A professzionális takarítógépek segítenek abban, hogy az ágy matrac tisztítás fertőtlenítéssel együtt történjen, mégse maradjanak vegyszerek az ágyban, amelyek további allergiákat és betegségeket válthatnak ki. A gépek előnye, hogy nem csak az ágy matrac tisztítására alkalmasak, hanem a különféle más kárpitokból is tökéletesen eltüntetik a port és minden szennyeződést. Az egészség megőrzése érdekében bizonyos időközönként ezeket a gépeket alkalmazni.