Shaggy szőnyeg tisztítása

A shaggy szőnyeget mindenki szereti, egyre divatosabb ez a szőnyegfajta, azonban a shaggy szőnyeg tisztítása nagyon sok mindenkinek bonyodalmat okoz. Sokan azért nem választják ezt a fajta szőnyeget, mert azt hiszik, hogy lehetetlen a szálak közül eltávolítani a port. Pedig a téli hidegben nagyon is kiváló ez a hosszú szőrű, meleg szőnyegfajta és sokan szeretnék is ezt beszerezni, de visszatartja őket a nehéznek hitt tisztán tartás és tisztítás.

A shaggy szőnyeg tisztítása azonban nem annyira borzasztó feladat, mint ahogyan azt sokan gondolják. A szőnyeg hosszú szálai miatt azonban tényleg nem elegendő egy egyszerű háztartási porszívó. De mi a teendő akkor ebben az esetben? A megfelelő tisztítóeszköz szükséges hozzá, amelyet már meg sem kell vásárolnia, elég ha havonta egyszer kibérli és elvégzi a szőnyeg tisztítását.

A shaggy szőnyeg tisztítása abban rejlik, hogy a szálak között megragadó port is sikeresen eltávolítsa. Ez úgy lehetséges, hogy legalább hetente egyszer egy normál porszívóval tisztítja ki a szőnyeget, és legalább havonta egyszer kölcsönöz egy ipari szőnyegtisztító gépet. Az ipari szőnyegtisztító gép ugyanis a vizes technológiának köszönhetően képes a szőnyeg legmélyéről is eltávolítani a port, a szöszöket és a különféle piszkokat. Az ipari porszívóval végzett shaggy szőnyeg tisztítása roppant egyszerű és igazán hatásos, hiszen így nem csak a látható por távozik el, hanem minden szennyeződés. Az ipari szőnyegtisztító használata abban is segít, hogy a szőnyeget időnként fertőtlenítse, tehát így még tisztábbnak mondhatja a lakását, akár a gyermek a szőnyegen is játszhat, ha a megfelelő módon tisztította a shaggy szőnyeget.

Szerezzen be bátran shaggy szőnyeget, hiszen az ipari szőnyegtisztító bérlése már Budapest bármelyik kerületében elérhető. Miért vonná meg magától a kellemes, meleg érzést, a dizájnos kinézetet, ha már kiválóan lehet tisztítani is a shaggy szőnyeget.