Szőnyeg tisztítása házilag lehetséges?

A szőnyeg tisztítása házilag, hogy a fenti kérdésre egyben meg is adjuk a választ abszolút lehetséges. A „hogyan”, azonban korántsem mindegy, ahogy a „mivel” sem. Ezen a két elemen áll, vagy bukik ténykedésének sikeressége. Hogy ez pontosan mit is jelent a gyakorlatban?

Nem mindegy, hogy milyen célból szeretné tisztává varázsolni kárpitjait. Aktuális probléma nehezíti meg az életét, esetleg egy folt személyében, vagy inkább a szokásos rendet követve úgy érzi, hogy elérkezett a takarítás ideje? Az akut gond sok esetben speciális eszközöket, anyagokat kíván meg, sőt adott esetben a szakemberhez kötött eljárások is szóba jöhetnek. A rendszeres tisztítás már nyilván szokássá vált önnél, így ez nem jelenthet akadályt.

A szőnyeg tisztítása házilag megfelelő eszközök nélkül beláthatatlan, heroikus küzdelem, ami jogosan veszi el a kedvét minden további munkálkodástól. A szőnyegtisztító gép kiválasztása esetén fektessen nagy hangsúlyt a fizikai paraméterekre, a nagy teljesítményre, a könnyed kezelhetőségre, és természetesen az elérhető árra. Ha a fenti kitételek stimmelnek, akkor szinte garantálható a siker. Vannak helyzetek, amikor az egyszerű, kézi módszerek a leghatékonyabbak. Egy-egy kisebb folt, szennyeződés eltűntetéséhez elegendő lehet némi ecetes-citromos elegy készítése, szódabikarbónával (hogy csak egyet említsünk a praktikus, otthon elkészíthető receptúrák közül), ahhoz, hogy végül makulátlan végeredményt produkáljon. A szőnyeg tisztítása házilag bolti vegyszerekkel is kivitelezhető. Minden esetben szenteljen nagy figyelmet mozdulataira, melyek akkor a legideálisabbak, ha határozottságról tanúskodnak.