Szőnyegtisztító házilag egyszerű összetevőkből?

Szőnyegtisztító házilag, ez olyan hihetetlennek tűnik, gondolhatja jogosan. Ám valójában néhány, a kamrájában garantáltan megbújó anyag közreműködésével kiváló tisztítószert hozhat létre. Ha a por állagot előnyben részesítené, akkor mindenképp ismerkedjen meg a szódabikarbóna hatásaival. Ez az az anyag, amit univerzális csodaszernek is tekinthet, mert nem csak a süteményekben képes kiváltani a sütőport, de a háztartás higiénikussá varázslásában is főszerepet vállal. Hogy hogyan?

A kárpitok esetében elengedhetetlen az ideális karbantartás, ugyanis, ha elhanyagolja szőnyegeit, akkor azok rostjaiban vígan megtelepednek, a kilakoltatásra nehezen rábírható kártevők. A házi poratkák, baktériumok, és gombaspórák kiválóan érzik magukat a textilrostok között, így kényelmüket határozottan nehéz megbontani. Persze nem lehetetlen. A szőnyegtisztító házilag garantált sikerrel száműzi a betolakodókat.

Ha illóanyagot is keverne a szódabikarbónához, akkor ezt bátran megteheti, így nem csak tisztává, de illatossá is teheti kedvenc szőnyegeit. Olyan illat mellett döntsön, ami ízléséhez a leginkább passzol, s összhangban van közvetlen környezetének atmoszférájával.

Hintse be kárpitjait, majd várjon egy fél órát. Végül nem kell mást tennie, mint kiporszívóznia az érintett felületeket. Ennyire egyszerű az egész. Alkalmazhatja ezt foltok esetén is.

Ha mégis a folyékony megoldást találná szimpatikusabbnak, akkor szőnyegtisztítót házilag gélként is létrehozhat. Egy rész ecet, egy rész citromlé, hígításnak víz, végül szódabikarbóna. Ez a négyes verhetetlen kombinációt alkot, mely tökéletesen makulátlan végeredményt garantál, mind a látható, mind a láthatatlan rétegekben.