Szőnyegtisztító házilag

A kárpitok alapos tisztítása nagyon lényeges feladat, és egyáltalán nem mindegy milyen eszközökkel, és szerekkel fog neki a takarításnak. A szőnyegtisztító házilag is kikeverhető, így egyszerű háztartási szerek segítségével, egy a szennyeződések számára halálos koktélt alkothat meg, mely nem csak hatékony, de gazdaságos megoldás is, ha még eredményesebbé szeretné tenni higiéniai törekvéseit. Hogy mik ezek a csodaszerek? Nem fog valószínűleg meglepődni, ha külön-külön meghallja az alkotóelemeket, hiszen ezek egyenként is kifejezetten sokoldalúan használhatók, a tisztítás érájában, de a konyhai alapanyagok között is első helyen szerepelnek.

Lerántva a leplet a szőnyegtisztító házilagos előállításáról, nincs másra szüksége, mint ecetre, szódabikarbónára, citromra, és természetesen tiszta vízre. Ebből a négy alkotóelemből olyan kombinációt hozhat létre, mely kíméletesen ápolja a kezelt felületeket, ebben az esetben a szőnyegei rostjait, ám kíméletlenül elbánik a megült szennyeződésekkel, és kártékony molekulákkal.

Ez az a párosítás, ami a legkívánatosabb akkor, hogyha hatásos fegyvert keres a láthatatlan, kárpitjaiban megbúvó anyagokkal szemben. Ezek azok a kártevők (például a poratkák is ezt a családot gazdagítják), melyek igaz szabad szemmel nem érzékelhetők, de számos kellemetlenséget okozhatnak az ön, és környezete számára. A szőnyegtisztító házilag, azonban gazdaságos, és nagy hatásfokú megoldást kínál arra, hogy bizonyos időközönként kiirtsa az elszaporodó betolakodókat, s ezzel együtt tökéletesen makulátlanná varázsolja kedvenc kárpitjait.