Takarítógépek előnye

Manapság már nagyon sokféle takarítógépet ismerünk. A takarítógépek kínálat rendkívül nagy, a háziasszonyok szinte nem is tudják, hogy mi alapján válasszanak. A legújabb takarítógépek, amelyek talán manapság a legelterjedtebb és talán a legpozitívabb visszajelzéseket kapják, az a nedves technológiával működő porszívók.

A hagyományos porszívók és takarítógépek problémája, hogy nem képesek teljes mértékben eltávolítani a port a szőnyegből, és a különféle kárpitokból, sőt, mivel nem kárpittisztításra lettek kitalálva, így sajnos sokszor tönkre is teszik a különféle kárpitokat. A hagyományos porszívó másik problémája, hogy a porzsák miatt nem teljesen tudja magában tartani a port, tehát valamennyi por visszajut a levegőbe. Képzelje csak el: felszívja a port a szőnyegből, ám annak egy része a levegőbe kerül és amikor lecsitul a levegő, akkor az szépen visszaszáll a szőnyegbe és megtelepszik ott.

A tiszta levegő azonban egyre fontosabb, hiszen a levegőben megtelepedő baktériumok képesek legyengíteni az immunrendszert, képesek különféle betegségeket, allergiákat okozni, amelyek akár egész életre meg is maradhatnak, és az ember egész életében küzdhet a kellemetlen tünetekkel.

A megoldás a problémára a vizes porszívó vásárlása vagy a takarítógép kölcsönzése. A takarítógépek hasonló vizes technológiával működnek, mint a vizes porszívók, ezért lehet róluk együtt beszélni. A vizes technológiának a lényege, hogy nem csak a felszíni szennyeződéseket távolítja el, hanem a szőnyeg legmélyéből, a kárpit legmélyéből is képes eltávolítani a port és a poratkákat, a fertőtlenítéssel pedig még tisztábbá varázsolja a kárpitot. A takarítógépek azért is kiválóak, mert a por nem jut vissza a levegőbe, hiszen a vízben marad, amely az ürítés után sem kerül a levegőbe.