Takarítógéppel könnyű a kanapé tisztítás

Sajnos a kanapé tisztítás nem annyira egyszerű dolog, mint ahogyan azt gondolnánk – de gondoljuk ezt valahogy egyáltalán? Gondoljunk csak bele abba, hogy egy kanapét hány évig használunk, esetleg ha már használtan vásároltuk, akkor elődeink mennyit ülhettek és pihenhettek rajta, illetve hogy valójában milyen koszos is lehet a kanapé. Ha ez már megvan, akkor most arra kell gondolni, hogy mikor takarítottuk ki utoljára, mennyi időközönként szoktunk a kanapé tisztítás lehetőségével foglalkozni, és hogy ha igen, akkor hogyan szoktuk a kanapét kitakarítani?

A válaszokat inkább most nem sorolnánk, hiszen nagyjából mindenkiben ugyanazok a mondatok fordultak meg a fejében – aki nem bejárónővel takaríttat, az tudja, hogy mire gondolunk. Ha hetente el tudunk végezni egy komolyabb takarítást, amibe a porszívózáson és feltörlésen kívül a portörlés is beletartozik, akkor már igazán jók vagyunk, ez mellett néha – általában ünnepek előtt, vagy az évszakváltásokkor – szoktunk egy függönymosást, esetleg a kanapé tisztítás műveletét elvégezni. A kanapé tisztítás jobb híján ebben az esetben is csak annyiból áll, hogy levesszük a huzatot, kimossuk és esetleg kiporszívózzuk a matrac részét. Gondolja, hogy ezzel tiszta a kanapé? Sajnos nem..

Az évek alatt a kanapéban, a szövetekben annyi por és baktérium bújt meg, hogy azt lehetetlen egy egyszerű porszívózással eltávolítani. A kanapé tisztítás akkor ér valamit, ha az például egy tisztító eszközzel, egy ilyen mély tisztításra specializálódott eszközzel történik, ami nem csak a felszíni port képes eltávolítani, de megszabadít a szövetek mélyében megbújó portól és letelepedett poratkáktól is. A mély tisztítás lényege, hogy fertőtlenít is, amellyel tökéletesen tiszta lehet a kanapé, és természetesen minden más szövet is – például az ágymatracok, az autókárpit és a szőnyeg is. Nem szükséges ilyen gépet vásárolnia, hiszen a bérlés lehetőségével 1 napra így bárki számára elérhetővé válik a takarítógép.