Ülőgarnitúra tisztítása házilag

Az ülőgarnitúra tisztítása házilag égetően fontos feladat főleg, amikor a baj bekövetkezik, és a féltve-óvva őrzött berendezési tárgyon csorba esik. A foltok számos kellemetlenséget okozhatnak önnek, így jobb mielőbb leszámolnia velük.

Persze a legjobb az lenne, ha prevencióval kivédhetővé válna a pacák keletkezése, de a gyakorlati életben nem lehet minden pillanatban odafigyelni az olyan apróságokra, mint az üdítős pohár sorsára, vagy az édességes tányér fix helyére. A gond váratlanul, és másodpercek leforgása alatt bekövetkezhet, amikor jó, ha van a tarsolyában néhány higiéniai trükk, amikkel hatásosan szállhat szembe a bútorához nem illő pecsétekkel.

Van néhány olyan unásig ismert vegyszer, amely valóban joggal érdemelte ki a csodaszer jelzőt. Az ecet, a citromlé, és a szódabikarbóna ebbe a kategóriába tartozik. Az ülőgarnitúra tisztítása házilag ezen anyagok bevetésével biztos, hogy sikerrel zárul. Szinte minden konyhában előfordulnak, hiszen a sütés-főzés világában is főszerephez jutnak ezek a hozzávalók.

Az ecet a vízkő nagy ellensége, és a foltok leghatásosabb eltávolítója. A citromlé szintén pazar tisztítási képességekkel rendelkezik. A gyümölcs héját például egy vászonzsákba csomagolva bátran tegye be a mosni kívánt ruhái közé, ezzel még ragyogóbb végeredményt produkálhat. A szódabikarbóna szintén a Jolly Joker anyagok közé tartozik, s e fenti három összetevő kombinációja, némi tiszta vízzel megspékelve igazi, verhetetlen elegyet, koktélt alkot. Az ülőgarnitúra tisztítása házilag ilyen csodaszer alkalmazásával csakis pozitív eredménnyel, azaz teljes sikerrel zárulhat.