Vizes porszívó a tökéletes tisztaságért

Sok helyütt olvashatott már a vizes porszívó előnyeiről, sokszor gondolkodott is már azon, hogy szeretné kipróbálni, hiszen az otthonból eltüntetni a port – és nem csak a látható port – nem egyszerű feladat. A háziasszonyok sokszor szembesülnek azzal a problémával, hogy egy nagytakarítás után sem elég tiszta a lakás, az otthon. A gyerek köhög, és nem tudják, hogy ennek mi az oka, hiszen már nagyon sokszor kitakarították a szobáját, szinte már naponta porszívózza a szőnyeget. Az egyszerű porszívóval az a probléma, hogy sokszor csak a látható, felszíni port távolítja el, a többi, a szőnyeg mélyén megbújó port pedig csak felveri és a levegőbe juttatja, amely nagy egészségügyi problémákat okoz.

A megoldás a vizes porszívó használatában rejlik, hiszen a vizes porszívó nem csak tisztít és nem csak a felszíni port távolítja el, de fertőtlenít is és a vizes technológiának köszönhetően a por nem jut a levegőbe, hanem a porszívó vízzel teli tartájába kerül. A vizes porszívó használata különösen fontos azoknál a családoknál, ahol például gyermek is van a házban, hiszen ők sokkal érzékenyebben reagálnak még a porra, tehát például a száraz köhögés is lehet a por oka, amely később allergia kialakulásához is vezethet. Fokozottan oda kell figyelni ezekben az esetekben a lakás, a szőnyeg és a különféle kárpitok tisztán tartására is.

A vizes porszívó pozitívuma, hogy nem kizárólag a szőnyegen alkalmazható, de a matracokból is eltávolítható a por, illetve az ülőgarnitúrákból és a különféle kárpitokból is eltávolítható a por és a poratka.

A vizes porszívó egyetlen hátránya, hogy nem olcsó, ám már erre is találhat megoldást, hiszen a kölcsönzés, a bérlés lehetővé teszi, hogy használja a vizes porszívót úgy, hogy mégsem kell érte több tízezer forintot kifizetni. Ám ha beválik a vizes porszívó, akkor egy-egy bérlés után még mindig dönthet a vásárlás mellett.